جنگ ادامه دارد، اما اختلاف بر سر سرنوشت آن بالا گرفته است

image_printچاپ


⚔️
دو قطب متضاد شکل گرفته است: از یک سو، هواداران غرب که خواهان تسلیم‌اند و هر ایستادگی را بی‌فایده می‌خوانند؛ از سوی دیگر، کسانی که به ادامه جنگ علاقه دارند و هزینه‌های انسانی و اقتصادی آن را بر دوش مردم گذاشته‌اند.
🏛️ روزنامه اصلاح‌طلب «اعتماد» در گزارشی هشدار داده که گروه‌های تندرو بدون مجوز مقابل خانه روحانی و فرودگاه مهرآباد تجمع کرده و علیه رئیس‌جمهور و وزیر خارجه شعار داده‌اند. این اقدامات، به گفته این روزنامه، «اعتبار کل ساختار تصمیم‌گیری کشور» را کاهش می‌دهد.
🔥 دوگانگی خطرناک در میدان جنگ و دیپلماسی
اعتماد می‌نویسد: در شرایطی که ایران با تهدید خارجی و فشارهای فزاینده روبه‌روست، نباید اجازه داد میدان تصمیم‌گیری از نهادهای مسئول به «تریبون‌های بی‌مهار و افراد خودسر» منتقل شود. یاداوری شود که بسیج گروه‌های فشار فراقانونی از خانه‌های امنیتی — برای سرکوب رقیب یا مردم — ترفندی نیست که تازه به کار گرفته شده باشد؛ این شیوه از نخستین سال‌های جمهوری اسلامی، ابزار همیشگی تندروها برای حذف و سرکوب دیگران بوده است. ولی در ان زمان اصلاح طلبان مشکلی با این روشهای رژیم نداشتند.
🕊️ دیپلماسی یک صدا می‌خواهد، نه چند صدا
به نوشته اعتماد، ممکن است درباره نتیجه مذاکره اختلاف‌نظر وجود داشته باشد. می‌توان درباره خطوط قرمز، امتیازات و هزینه‌ها بحث کرد. اما «دیپلماسی یک امر مشخص است و باید یک صدای رسمی وجود داشته باشد.» نمی‌شود هم دولت را مسئول دانست و هم هر گروهی را مجاز کرد که در کوچه یا رسانه، مسیر دیگری برای سیاست خارجی تعیین کند. کوچک کردن رئیس‌جمهور و وزیر خارجه، اعتبار کل ساختار تصمیم‌گیری را کاهش می‌دهد.
⏳ ۱۵ ماه جنگ، بدون افق روشن
اعتماد هشدار می‌دهد که جنگ‌های طولانی «ذی‌نفعان خود را پیدا می‌کنند، جامعه به شرایط جنگی عادت می‌کند و بازگشت به وضعیت پیش از جنگ دشوارتر می‌شود.»

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *